Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yasadışı avcılıkla mücadelesinde diğer kurumların katkılarının araştırılması
Research on investigation of other organisations assistance in turkish coast guard's fight against illegal hunting
- Tez No: 224105
- Danışmanlar: PROF.DR. MURAT KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Deniz Bilimleri, Denizcilik, Su Ürünleri, Marine Science, Marine, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Yasadışı Avcılıkla Mücadele, Sahil Güvenlik, Su Ürünleri, Fight Against Illegal Hunting, Turkish Coast Guard, Protection and Control of Fisheries
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışmada denizlerimizin güvenliğinin sağlanması, karasularımız, münhasır ekonomik bölge ve arama kurtarma sahalarında ulusal ve uluslararası haklarımızın korunması, denizde işlenen suçlarla mücadele amacıyla 1982 yılında kurulan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın oldukça geniş bir sorumluluk sahasında, sahip olduğu yüzer ve uçar unsurları teşkil eden botlar, helikopterler ve uçaklarla Yasadışı Avcılıkla Mücadelesinde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri incelenmiş, diğer kurumlar olarak belirtilen Kamu kurum ve Kuruluşları, Üniversiteler, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşların bahse konu mücadeleye yapabilecekleri katkılar araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the securty of our seas, sea borders, the protection of national and international rights in surrounding economical region and search&rescue areas, in wide range of responsibilities of Turkish Coast Guard, founded in 1982 to fight crimes committed on sea, the problems and solution proposals in the fight against Illegal Hunting with the platforms under its command such as boats, helicopters and planes, is examined, the support that can be provided on this matter by Public Organizations and Foundations, Universities, Non-Profit Organizations and Citizens, which are identified as other organizations is researched.