Genelleştirilmiş süreklilik ve gamma-bağlantılılık üzerine
On generalized continuity and gamma-connectedness
  1. Tez No: 224155
  2. Yazar: BORAT AYŞE
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OYA ÖZBAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: açık küme, genelleştirilmiş topoloji, genelleştirilmiş süreklilik, genelleştirilmiş komşuluk, bağlantılılık, open set, generalized topology, generalized continuity, generalized neighbourhood, connectedness This thesis essentially consists of five chapters. In the first chapter, the subject of the thesis is introduced and in the second chapter
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Topoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
Bu tez, esas olarak beş bölümden oluşur. Birinci bölümde tez konusu tanıtılmış, ikinci bölümde ise tezin daha kolay anlaşılması için bazı temel tanımlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, genelleştirilmiş topoloji ve genelleştirilmiş komşuluk kavramları verilmiş ve ?-açık kümeleri ile olan ilişkileri çalışılmıştır.?-açıkları yardımıyla oluşturulan genelleştirilmiş topolojilerin, başka hangi şekilde inşa edilebileceği sorusu detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Dördüncü bölümde, iki çeşit genelleştirilmiş süreklilik tanıtılmış ve örneklerle desteklenmiştir. Birbiriyle olan ilişkileri incelenmiştir. Beşinci bölümde, ?-bağlantılılık tanıtılmış ve özellikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis essentially consists of five chapters. In the first chapter, the subject of the thesis is introduced and in the second chapter, some basic definitions are mentioned so that the thesis is understood in an easier way. In the third chapter, the concepts of generalized topology and generalized neighbourhood are given and their relations of these with ?-open sets are studied. The question of how generalized topologies are constructed with the aid of ?-open sets can be built up in some other ways is talked. In the fourth chapter, two kinds of generalized continuities are introduced and they are supported with examples. The relations with each other are examined. In the fifth chapter, ?-connectedness is introduced and its properties are examined.