Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesine üye antrenörlerin sosyo-ekonomik ve kültürel yapılarının tespiti ve değerlendirilmesi
Determination and evaluation of socio-economical and cultural structures of trainers who are the members of Konya Branch Ofice of Turkish Football Trainers Association
  1. Tez No: 224877
  2. Yazar: REFİK EMRE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZDEN TAŞĞIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol, Antrenör, Sosyo-kültürel, Football, Trainer, Socio-cultural
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Araştırma, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesine üye futbol antrenörlerinin sosyo-ekonomik ve kültürel yapılarının tespiti ve değerlendirmesi amacıyla yapılmıştır.Araştırmada veri toplama aracı olarak, sosyo ekonomik ve kültürel yapıyı değerlendiren toplam 30 soruluk maddeden oluşan anket kullanılmıştır.Veriler frekans ve yüzde (%) değerler verilerek özetlenmiştir. Normallik sınamasına göre bazı değişkenler arasındaki ilişki çapraz tabloda Ki-kare hesaplanarak incelenmiştir. Bu çalışmada hata düzeyi 0,05 olarak alınmıştır.Deneklerin yaş aralığı ile antrenörlük deneyimi arasında ve aylık gelir seviyeleri ile eğitim düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir (P0,05).Sonuç olarak, antrenörlerin eğitim sevilerinin yüksek olması gerektiği, mesleki anlamda işlerine saygı duydukları ve başka bir vakfa veya derneğe üye olmalarının işlerini aksatmayacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
This research was performed in the aim of determining and evaluating the socio-economical and cultural structures of football trainers who are the members of Konya Branch Office of Turkish Football Trainers Association.A questionnaire including totally 30 questions which evaluate the socio-economical and cultural structure was used as a data collecting tool in this research.The data were summarized by giving frequency and percentage (%) values. The relation between some parameters was investigated by calculating Ki-square in the crosswise table according to normality testing. The error performance was taken as 0,05 in this study.It was determined that there was a meaningful relation in terms of statistics between the age range of experimental people and coaching experience as well as between their monthly income levels and their education levels (P0,05).Consequently, it was considered that it?s necessary for trainers to have higher education level, they respect to their works from the occupational point of view and to be a member of another charitable foundation or association will not retard their works.