Zonguldak basın tarihi (1923-2007)
Zonguldak media history (1923-2007)
- Tez No: 228720
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ENİS ŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Zonguldak, Basın, Yerel Basın, Zonguldak, Media, Local Media
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Bölümü
- Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 182
Özet
Modern dünyada basın, yasama, yürütme yargıdan sonra dördüncü güç olarak işlevini sürdürmektedir. Yerel basın ise ülkenin değişik köşelerinde halkı, bilgilendiren yayın organlarının bütünüdür.Osmanlı'dan bu yana süregelen yerel basın serüveninde, ülkenin siyasal ve toplusal gerçeklikleri etkili olmuştur. Bu etkinin yanında yerel özellikler basın organlarının nitelik ve nicelik özelliklerini doğrudan etkilemekte, kendine has bazı özellikler kazandırmaktadırlar.Zonguldak basını, Cumhuriyetin ilanının hemen öncesinde başlamış, Cumhuriyetle birlikte gelişmiştir. Sanayi kenti olması nedeniyle Zonguldak ve Zonguldak basını kendine has özellikler taşımaktadır. Yapılan çalışmada, Zonguldak'ın basın tarihinin sayısal verilerinin çokluğu ve içeriğin çeşitliliği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the modern world, the media is accepted as a fourth power after legislation, administration and jurisdiction and it keeps on this characteristic. In addition to this, the local media is the combination of all organs which instruct the society in different parts of the country.At the adventure of the local media from the Otoman Empire to today, political and social realities of country have influences. Besides of these influences, the local characteristics effect qualities and quantities of the media organs directly and bring some characteristics relating to themselves.The media of Zonguldak has started before the declaration of the Republic and develops with the Republic. Zonguldak and the Zonguldak?s Media have some special characteristics because of being a industrial city. In this work, the multiplicity of mathematical date and the variation of the content of the history of the Zonguldak?s Media,