Uluslararası pazarlamada promosyon çabaları ve Afyonkarahisar ili mermer sektörü üzerine bir inceleme
Promotion efforts in international marketing and a study about marble sector in Afyonkarahisar
  1. Tez No: 229247
  2. Yazar: AHMET UYAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUSUF KARACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslararası pazarlama, Reklâm, Promosyon, Numune, International Marketing, Advertising, Promotion, Sample
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
Uluslararası pazarlama kavramı, küreselleşmeyle birlikte daha büyük bir önem kazanmıştır. Son yıllarda artan rekabet ortamı firmaların ürün, fiyatlandırma, dağıtım ve tutundurmadan oluşan pazarlama faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yapmalarını sağlamaktadır.Özellikle uluslararası müşterilere ulaşmak ve onlarla aralarındaki bağı koparmamak, firmaların pazarda tutunmaları açısından büyük bir önem taşımaktadır.Bu çalışma iki ana tema çerçevesinde kurulmuştur. İlk olarak uluslararası pazarlama ve promosyon konularında geniş bir literatür taraması yapılmış; konu global ölçekte incelenmiştir. İkinci olarak Afyonkarahisar mermer sektöründe uluslararası pazarlama yapan firmalarla görüşülmüş ve promosyona karşı tutumları hakkında mülakatlar yapılmıştır. Elde edilen veriler çeşitli istatistik yöntemleriyle değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
International marketing concept gains an importance with the globalization. In recent years increasing of the competion milieu firm's product, estimating a price, distribution and permanence form marketing activities and it assists in dynamic way.Especially, reaching of the international customer and do not violate their relationships have a big importance to the firms marketing of survival.This studying is formed in two basic theme. Firstly, international marketing and about the promotion, a wide literature scanning is applied and the matter is examined in global criterion. Secondly, in Afyonkarahisar marble sector converses with the firm of international marketing and have an interview with the promotional against attitude. The results of the datums are evaluated with the various statistic method.