Türkiye'nin AB'ye üyeliği sürecinde basında Türk kültürel kimliği tasarımı (İngiltere örneği)
A case study:(During the process of Turkish membership of the EU)designing of the Turkish cultural identity in the British media
  1. Tez No: 229477
  2. Yazar: ŞERAFETTİN BAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMEL KARAGÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Sosyoloji, İletişim Bilimleri, Journalism, Sociology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Kültür, kimlik, kültürel kimlik, medya, etki, teori, Culture, identity, cultural identity, media, effect, theory
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Kültürel kimlik. ?Ben kimim?? veya ?Biz kimiz?? sorularınına verilecek cevabın ana hatlarını içermektedir. Yani insana ve topluma has, onu öteki ya da ötekilerden ayıran özelliklerin tümüdür.Medyanın kültürel kimliği, duygu, düşünce ve davranış biçimlerini şekillendirdiğinin düşünüldüğü günümüzde Avrupa Birliği'ne aday bir Türkiye'nin kültürel kimliğinin dış basında nasıl değerlendirildiği ve yansıtıldığı oldukça önemlidir.İşte bu çalışma, Avrupa Birliği'nin güçlü bir üyesi ve AB sürecinde ülkemizin önemli bir destekçisi olan İngiltere'de basının nasıl bir Türkiye imajı çizildiği ve sunduğunu belirlemek amacıyla yapılmıştır.Çalışmada ayrıca kimlik ve kültür kavramları detaylı olarak ele alınmış, medya kültür ilişkisi, medyanın bireysel ve toplumsal kimliği nasıl şekillendirdiği teorik temele dayanarak açıklamıştır.
Özet (Çeviri)
Cultural identity includes answers given to some questions, such as ?Who am I ?? or ?Who are we ??. Namely, it is all the characteristics belong to a person, society, and differ him / them from the ?others?.At present it?s believed that the mass media form feelings, ideas and behaviours, it is all-important topic of how the cultural identity of Turkey, an applicant for European Union, is discussed and presented in their media of Westestern world.This study has been carried out to find out about the image of Turkey described and presented in the British media.Additionally, the concepts of culture and identity, how the media shape cultural and social identity, and the relation between media and culture have been discussed in details, according to the media theories.