Acquisition of Pn-Sequences by sequential estimation with error correction
Sözde gürültü dizilerinde hata düzeltmeli ardışık tahmin yöntemiyle eşzamanlamanın sağlanması
  1. Tez No: 23255
  2. Yazar: HACER KAPIDERE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TANIK YALÇIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil iletişim, Kod-Bölmeli çoklu İletişim, Eş zamanlama, Sözde Gürültü Dizeleri, Elde Etme, Mobile Communication, CDMA, Synchronization, PN Sequences, Acquisition
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
oz SÖZDE GÜRÜLTÜ DİZİLERİNDE HATA DÜZELTMELİ ARDIŞIK TAHMİN YÖNTEMİYLE EŞZAMANLAMANIN SA?LANMASI KAPIDERE, Hacer Yüksek lisans Tezi, Elekrik ve Elekronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın Tanık Yardımcı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. F. Rüyal Ergül Eylül, 1992, 84 Sayfa Bu tezde, sözde gürültü dizilerinin Hata Düzeltmeli Ardışık Tahmin yöntemiyle eşzamanlaması ele alınmış ve sözde gürültü dizelerinin paysal öz ilişkileri bilgisayar programıyla incelenmiştir. Eşzamanlama zamanı m n ortalaması ve standart sapması hesaplanmış ve ölçülmüştür. Literatürde verilenlerden daha yüksek dereceli primitif polinomlar bulunmuş ve örnekleri tezde verilmiştir. Hata Düzeltmeli Ardışık Tahmin yönteminin performansı RARASE sisteminin performansıyla bit doğruluk olasılığı 0.65 olana kadar karşılaştırılmış ve önemli iyileşmeler gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ACQUISITION OF PN-SEQUENCES BY SEQUENTIAL ESTIMATION WITH ERROR CORRECTION KAPIDERE, Hacer M. S. Thesis in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof.Dr. Yalçın Tanık Co-Supervisor: Prof.Dr. F. Rüyal Ergül September, 1992, 84 pages In this thesis, acquisition of PN sequences by sequential estimation with error correction is considered and the partial auto correlation properties of a PN sequence are determined with a computer program. The mean and the variance of the acquisition time are derived and calculated values are compared to values obtained by computer simulations. Primitive polynomials of orders higher than those are given the literature are also found and some sample polynomials are listed in this thesis. Performance of the sequential estimation with error correction system is compared with RARASE system and significant improvement of acquisition time is obtained for bit correctness probabilities down to approximately 0.65. iii