Pamuklu tekstil endüstrisi atık sularının arıtımı
Treatment of cotton textile industry?s wastewaters
- Tez No: 232740
- Danışmanlar: PROF.DR. SAVAŞ AYBERK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Pamuklu tekstil, atıksu, arıtım, aktif çamur, koagülasyon, filtrasyon, Cotton textile, wastewater, treatment, active sludge, cogulation, filtration
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu çalısmada pamuklu tekstil endüstrisinden kaynaklanan atıksular ve bu atıksulardaki kirletici parametrelerin konsantrasyonları incelenmistir. En uygun arıtım yöntemleri desarj standartları ısıgında ele alınmıstır. Örnek bir pamuklu tekstil fabrikası arıtma tesisi projelendirilmis ve geleneksel kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi yerine birbiri içine geçen bir proses tasarımlanmıstır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to examine the concentrations of contaminating parameters in the wastewaters which arise from cotton textile ındustry. It?s treated the optimum treatment methods in the frame of discharge standarts. One of the cotton textile factory is treated and projected a treatment plant, contains biological and chemical units crowded each other instead of conventional treatment plant.