Kısa mesafe RF algılayıcı ağ ve GPRS temelli telemetri uygulaması
Short-distance RF sensor network and GPRS based telemetry application
  1. Tez No: 232749
  2. Yazar: SEDAT ÇAKIR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET YAKUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kablosuz Haberlesme, Kablosuz Algılayıcı Ag, Telemetri, GPRS, Wireless Communication, Wireless Sensor Network, Telemetry, GPRS
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
1970 ve 1980 yılların basında altın çagını yasamıs olan kablolu haberlesme yerini kablosuz çözümlere bırakmıstır. Bu gelismeye paralel olarak telemetri de temel bir sektör haline gelmis, hayatımızda giderek zorunluluk arz etmeye baslamıs ve ihtiyaç haline dönüsmüstür. Ünlü haberlesme (Telekom) firmaları ve enformasyon teknolojileri üreticileri, bu pazara yönelerek, her geçen gün birçok yeni ürünü pazara sunmaya baslamıstır. Bu nedenle projede hızla gelisen bu konu ele alınmıs ve bir uygulama gelistirilmistir. Uzak noktalardaki ısı, nem, basınç gibi verilerin otomatik olarak okunması ve merkezi bir sunucuya aktarılması için gerekli RF/GPRS teknolojili devreler tasarlanmıs ve bu donanım için gerekli yazılımlar yapılmıstır.
Özet (Çeviri)
Wired communication, which had lived its golden age at the beginning of 1970 and 1980, has now been replaced by wireless communication solutions. In parallel to this development, telemetry has also become a major sector and has evolved as a necessity in our lives. Famous telecommunication companies and information technology developers have headed to this market and started to offer many new products each day. Therefore, this fast evolving topic has been selected in this thesis and an application has been developed. Boards with RF/GPRS technology, needed for reading remote data like temperature, humidity and pressure automatically and transferring this data to a server, have been designed and the necessary software has been developed.