Automating physical database design for informix
Informix için fiziksel veritabanı tasarımı otomasyonu
  1. Tez No: 23330
  2. Yazar: YAVUZ ACAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN DOĞAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İndeks seçimi, fiziksel veritabanın tasarımı, sorgu eniyileme, ilişkisel veritabanı Informix, Index selection, physical database design, query optimization, relational database, Informix
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
öz INFORMIX İÇİN FİZİKSEL VERİTABAN I TASARIMI OTOMASYONU ACAR, Yavuz Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Asuman DOĞAÇ Şubat, 1992, 126 sayfa. İlişkisel veritabanlarının fiziksel veritabanı tasarımı ve özellikle Informix için bir metodoloji geliştirilmiş ve uygulanmıştır. Bu amaçla IFVTO (Informix için Fiziksel Veritabanı Tasarımı Otomasyonu) isimli bir araç geliştirilmiştir. İlişkisel VTYS (Veri Tabanı Yönetim Sistemi) için uygun indeks kümesinin seçilmesi sorunu NP-bütün bir sorundur ve daha önce analitik gösterimlerle birleştirilen akılcıl (heuristic) yaklaşımlar öne sürülmüştür. Bu tez Informix VTYS veritabanlarının fiziksel tasarımı için analitik yaklaşımdaki bir metodolojiyi kullanan bir aracı sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AUTOMATING PHYSICAL DATABASE DESIGN FOR INFORMIX ACAR, Yavuz M.S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Asuman DOĞAÇ February, 1992, 126 pages. A methodology is developed and implemented for physical database design of relational databases and especially for Informix. For this purpose a tool called APDDI (Automating Physical Database Design for Informix) is developed. The problem of choosing an appropriate set of indices for a relational DBMS is an NP-complete problem and heuristic approaches combined with analytic formalizations have been proposed. This thesis proposes a tool that uses a methodology based on an analytical approach for physical design of Informix DBMS databases.