Enhanced hole punching for RSSI location tracking in hospitals
Hastanelerde RSSI iz sürme tekniği ile kullanılan geçit oluşturma tekniği üzerine iyilestirme
  1. Tez No: 233570
  2. Yazar: DENİZ PEÇEL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. Y. MURAT ERTEN, PROF. DR. NAZİFE BAYKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Geçit olusturma, Ağ adresi çevirimi, RSSI, Konum takibi, Hareketli istemciler, Hole punching, Network address translation, RSSI, Location tracking, Mobility
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tıp Bilişimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Radyo sinyali iletisimi sistemlerindeki gelismelerle, Wi-Fi teknolojisi günümüzde defacto standart olarak Hastane, üniversite gibi Kampus ağlarda yaygın olarakkullanılmaktadır. Veri iletisimi yöntemi olarak kullanılmanın yanında, alınan sinyalgücü belirteçleri kullanılarak konum belirleme ve takip islemleri yapılabilmektedir.Bu alanda çok sayıda çalısma hali hazırda sürmektedir.Bu tez çalısmasında, gerçeğe en yakın bir Wi-Fi test düzeneği olusturulmayaçalısılmıstır.Amacımız, farklı yerel kablosuz ağlar arasında hareket eden bir istemci gelistirip,basit bir yöntem ile internet üzerinden uzaktaki sabit bir diğer istemci ile takipedilmesidir. Bu islemi günümüz sartlarına daha uygun hale getirmek için daha daileri gidip, her istemcinin NAT arkasında çalısması sağlanmıstır.Veri transferinin sürekliliği için, geçit olusturma tekniği yazılımı yapılmıs, hareketlibir istemcide karsılasılan sorunlar gözlemlenmistir. Bu çalısmada sürenin kısaltılmasıiçin bir yöntem önerilmistir. Önerilen çözümüm algoritması açıklanmıs, kurulan testdüzeneği tanıtılmıstır. Önerilen sistemin bağlantı kurulum süresini kısaltmasıbeklenmektedir.
Özet (Çeviri)
With the enhancement of the Radio signal communication systems, Wi-Fitechnology become a ?de facto? standard used in Campus areas such as hospitals anduniversities. Besides being used as a data communication method, Received SignalStrength Indicator (RSSI) is also used as a location tracking method. There are lots ofstudies enhancing the RSSI based location tracking.In this thesis we tried to generate a test environment as close to a real Wi-Fi networkscenario as possible. Our aim is to implement a simple moving client amongdifferent wireless local area networks, which is tracked across the internet by astationary client. We also assumed that there is a Network Address Translation(NAT) at both LAN internet edges.For continuous data communication, hole punching method is implemented andobstacles with a mobile client are observed. An enhancement to hole punchingmethod is implemented to reduce the loss incurred during wireless networkhandover. The proposed method reduced the handover duration.