Simulation of cellular land mobile radio communication
Yerel mobil hücresel radyo haberleşmesi benzetimi
  1. Tez No: 23372
  2. Yazar: ABDURRAHMAN UFUK AYALP
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN TANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Radyo, Yerel Mobil Haberleşme, Mobil Haberleşme, Cellular Radio, Land Mobile Radio Communication, Mobile Communication
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
ÖZ YEREL MOB İL HÜCRESEL RADYO HABERLEŞMESİ BENZETİMİ AY ALP, Abdurrahman Ufuk Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Yalçın TANIK Ekim, 1992, 131 sayfa. Bu tezde, bir yerel hücresel mobil haberleşme sisteminin Turbo Pascal programlama dili kullanılarak yapıları benzetimi ile ele alınmıştır. Bir pilot bölge hücrelere ayrılır, ve mobil radyo sisteminin sinyal yayılımı ve hücresel sistemle ilgili bütün özellikler programa girilir. Algoritma, pilot bölgede homojen olarak dağıtılmış olan bütün mobil kullanıcıları ile birlikte hücresel sistemi oluşturur ve yerel mobil haberleşmenin benzetimini yapar. Verilen çevre koşullarında istatistikler; sinyalin girişim oranı, frekans tekrar kullanım faktörü gibi parametreler olarak elde edilir. Bunun yanı sıra, gelecekteki tam hücresel sistem simulatörü için bugün bir ön çalışma olan simulatöre İleride eklenmesi düşünülen bazı vözellikler de anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF CELLULAR LAND MOBILERADIO COMMUNICATION AYALP, Abdurrahman Ufuk M. S. in Electrical and Electronics Engineering Superuisor: Prof.Dr.Yalçın TANIK October, 1992, 131 pages. in this study, the cellular land mobile radio convnunication is simulated by a computer program that is prepared in Turbo Pascal programming language. A pilot area is sectorized into CELLs, and ali the specifications of the area related to the propagation and the cellular system ar e entered. The program creates the cellular system uith ali its mobile users that are distributed homogeneously över the pilot area and simuîate the land mobile communication. The performance analyses in the giuen environment conditions is done through the statistical outputs; the signal to interference ratio and the freguency reuse factor. Furthermore, some possible modifications of the prepared simulator uıhich is actually a pioneering uıork for a more sophisticated cellular system simulator are described. iii