Persistent C++ in DOS environment: C*
DOS ortamı için kalıcı C++ : c*
- Tez No: 23381
- Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN DOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kalıcılık, nesneye yönelik programlama dili, disk yönetimi, görüntüsel hafıza yönetimi
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
Nesneye yönelik programlama dillerinde, nesneler geçicidir, yani bir programın sona ermesiyle yokolurlar. Nesneleri kütük erişim komutlarıyla saklamak, göstergeç alanlı nesnelerin işleme ve erişim mantıklarının kaybolmasına sebep olur, çünkü farklı tanımlı nesneler aynı depolama yapısına sahip olabilirler. Bu tezde C+ + 'a DOS ortamında, bir önişleyici ve sınıf kütüphanesi yardımıyla, nesnelerin erişim ve işleme mantıklarını bozmayacak şekilde kalıcılık kazandırılmıştır. Kalıcı olarak tanımlanan nesnelerin disk yönetimi, görüntüsel hafıza yönetimi emulasyonuyla, sistem tarafından otomatik olarak sağlanır. Kalıcılık tiplerden tamamen bağımsız bir depo sınıfı olarak gerçekleştirilmiş, diğer bir deyişle kalıcılık nesnelerin sınıflarının değil, nesnelerin kendilerinin bir özelliği olarak gerçekleştirilmiştir. Varolan C++ gerçekleştirimleri arasında, C* en az kodlamagayreti gerektirir. Ayrıca, herhangi bir tip ve karmaşıklıkta, istenilen sayıda yöneltimli göstergeçlere sahip nesnelere izin verilmektedir. Bunun bir sonucu olarak, nesneler diskte ana bellekte temsil edildikleri şekilde depo edilirler. Dildeki değişiklikler en azda tutulmuş ve C+ + ile yukarı uyumluluk gözetilmiştir. Sisteme performansını iyileştirme yeteneği verebilmek amacıyla hem mantıksal hem de fiziksel nesne tanımlayıcılar desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
In conventional object oriented programming languages, objects are transient, that is they are destroyed upon program termination. Storing objects using explicit file access methods may cause objects having pointer fields to lose their manipulation and access semantics since the objects with different declarations may have the same storage representation. In this thesis persistence is added to C+ + in DOS environment through a preprocessor and a class library such that the access and manipulation semantics of objects are preserved. The disk management of objects declared as persistent are automatically handled by the system through virtual memory management emulation. Persistence is implemented as a storage class that is completely orthogonal to type. In other words, persistency is a property of objects, not their classes. Among the existing C++ implementations, iiiC* requires the minimum coding effort. Furthermore objects of any complexity with arbitrary level of pointer indirections to any type of object is supported. As a result, objects are stored on disk as they are represented in memory. Language changes are kept to a minimum and upward compatibility with C+ + is preserved. Both logical and physical object identifiers are supported to provide the ability to optimize the system performance. Keywords : Persistence, object-oriented programming languages, disk management, virtual memory management. Science Code: 619.02.02 IV