Planning of the port storage area and handling equipment requirements
Limanlardaki depolama alanlarının ve elleçleme makinalarının planlanması
  1. Tez No: 23380
  2. Yazar: HASAN PİROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞEN ERGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gerekli depolama alanı, elleçleme araçları, elleçleme sistemleri, Necessary Storage Area, Handling Equipment, Handling Systems. Science
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZ LİMANLARDAKİ DEPOLAMA ALANLARININ VE ELLEÇLEME MAKÎNALARININ PLANLANMASI PÎROĞLU, Hasan Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşen ERGİN Ekim, 1992, 133 sayfa. Bu tez limanlarda, yüklerin gemilerden boşalttıktan sonra yapılan aktiviteleri ve bu aktivitelere bağlı olarak gerekli olan depolama alanları ve yükleri, bu alanlara taşımakta kullanılan araçların adet ve tipleri incelenmiştir. Bunlara ek olarak, bu çalışmalar iki değişik bilgisayar programında kullanılmıştır. Ve sonra bu bilgisayar programları izmir limanı örneğine uygulanmıştır. Bu çalışmada, yüklerin gemilerden indirildiği ve belli süre sonra depolama alanlarından boşaltıldığı varsayılmıştır. Rıhtım uzunlukları, rıhtım vinçleri ve yüklerin gemiden indirilme ve arka bölgelere nakil yolları dikkate alınmamıştır.Çalışma sonunda elde edilen bilgisayar programı sonuçlarına göre, bu bilgisayar programın içeriğini oluşturan teorilerin gerçek durumları yansıttığı görülmüştür. Yapılan hesaplamalara ve bilgisayar programının sonuçlarına dayanılarak izmir limanının yıllık hedeflenen 10000000 tona ulaştındaki gereksinimleri gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PLANKING OF THE PORT STORAGE AREA AND HANDLING EQUIPMENT REQUIREMENTS PIROGLU, Hasan M.S in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Aysen ERGIN October, 1992, 133 pages. In this thesis, the activities after handling cargoes from the ship, necessary storage area related to these activities and the quantity, the type and the capacity of handling equipment, which are used for carrying cargoes to this storage area is investigated. In addition, all these activities are put into two different computer programs, These computer programs are then applied to Izmir port. In this study, it is assumed that all cargoes handled and it is transferred from storage area to hinterland. Length of berths, number and type of shore cranes and the handling system of cargoes from ship to 111shore and storage area to hinterland are not considered. According to the results of the computer programs which are got at the end of this study, the theories which are used in the computer program resembles the real cases. Based on the computer program results, the necessities of the Izmir port, when it reaches ten million tons per year, are also shown.