A comparative study of finite elastostatics of conpressible hyperelastic materials
Sıkıştırılabilir hiperelastik malzemelerin elastostatik davranışlarının karşılaştırılması
  1. Tez No: 23437
  2. Yazar: UĞURHAN AKYÜZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYBAR ERTEPINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sonlu şekil değiştirme, sıkıştırılabilir hiperelastik malzemeler, Finite elastic deformation, compressible hyperelastic materials
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
oz SIKIŞTIRILABİLİR HİPERELASTİK MALZEMELERİN ELASTOSTATİK DAVRANIŞLARININ KARŞILAŞTIRILMASI AKYÜZ, Uğurhan Yüksek Lisans tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Aybar ERTEPINAR Haziran, 1992, 110 sayfa Bu çalışmada, sıkıştınlabilir, hiperelastik malzemelerden yapılan içi boş, dairesel silindirik kabukların büyük elastik şekil değiştirmeler altındaki davranışları incelenmiştir. Düzlem dışı kesme, sabit dönme ve çevresel kesme, düzgün yayılı çevresel kesme kuvvetlerine maruz kalan kabuklar Blatz, Blatz-Ko ve Levinson-Burgess modelleri kullanılarak karşılaştırılmıştır. Problemin formulasyonunda sonlu elastisite teorisi kullanılmıştır. Lineer olmayan diferansiyel denklemler adjointler metoduyla nümerik olarak çözülmüştür. Gerilme ve şekil değiştirme bileşenleri malzeme sabitlerinin değişik değerleri için elde edilmiştir. Mevcut modellerin geçerliliğitartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPARATIVE STUDY OF FINITE ELASTOSTATICS OF COMPRESSIBLE HYPERELASTIC MATERIALS AKYÜZ, Uğurhan M.S. in Civil Engineering Supervisor : Prof. Dr. Aybar ERTEPINAR June, 1992, 110 pages In this work, the behavior of hollow, circular cylindrical shells made of compressible, hyperelastic materials and undergoing large elastic deformations is investigated. The responses of three material models, namely, Blatz, Blatz-Ko, and Levinson-Burgess models are compared when the shells are subjected to: IIIa. anti-plane shear, b. constant spin and circumferential shear, c. uniform circumferential shear, The theory of finite elasticity is used in the formulation of the problems. The method of adjoints is used to solve the highly non-linear governing differential equations numerically. The stress and the displacement fields are obtained for various values of material constants. The validity of existing models is discussed.