A Hydrobiological and ecological study in lake Eymir
Eymir gölünde hidrolojik ve ekolojik bir çalışma
  1. Tez No: 23436
  2. Yazar: ZAFER DİKER
  3. Danışmanlar: DR. MERAL KENCE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Eymir gölü, Ortofosfat, Nitrat s, Manganez, Demir, Ötrofikasyon, Oksijen Isı, Zooplankton, Lake Eymir, Orthophosphate, Nitrate, Manganese, Ferrous iron, Eutrophication, Oxygen, Temperature, Zooplankton
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 273
Özet
oz EYMİR GÖLÜNDE HİROBİYOLOJİK VE EKOLOJİK BİR ÇALIŞMA DİKER, ZAFER Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Meral KENCE Ocak 1992, 258 Pages Ötrofikasyon, tatlı sularda besin yüklemesinin neden olduğu ve kirlenme olarak kabul edilen bir süreçtir. Eymir gölünde seçilen fiziksel, kimyasal ve biyolojik parametreler vasıtası ile ötrofikasyon düzeyi araştırılmıştır. Bu fiziksel, kimyasal ve - biyolojik parametrelere göre yoğun ötrofikasyon olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A HYDROBIOLOGICAL AND ECOLOGICAL STUDY IN LAKE EYMIR DİKER, Zafer M.S. in Biology Supervisor: Dr. Meral KENCE January, 1992, 259 Pages Eutrophication, is very important naturalprocess which is caused by nutritional loading and canbe considered as pollution in fresh waters. In the lake. Eymir the intensity of eutrophication was investigatedby selected physical, chemical and biological parameters. It is found that there is very heavy eutrophication with respect to both physical - chemical and biological parameters.