Yerel yönetimlerde toplam kalite yönetimi
Total quality management in local governments
  1. Tez No: 234744
  2. Yazar: YEŞİM ORKUT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP SEYMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite, Toplam Kalite Yönetimi (TKY), Yerel Yönetimler, Belediye
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Günümüzde özellikle firmalar arası rekabetin artması ile birlikte sürekli iyileşme ve gelişme firmaların en çok üzerinde durdukları konu haline gelmiştir. Bu bağlamda kamu kuruluşları ve yerel yönetimler de özel sektörün sürekli iyileşme ile kalite yönetim sistemleri kurma sürecinden etkilenmiş ve kendi kalite sistemlerini kurarak halka en iyi hizmeti vermeye çabalamaya başlamışlardır. Kalite yönetim sistemi olarak da sürekli yeniliğe açık bir bakış açısına sahip olan Toplam Kalite Yönetimi (TKY)'yi gündeme getirmişlerdir. Bu tez çalışmasında Türkiye'deki yerel yönetimlerin TKY'yi benimseme süreci üzerinde durulacaktır ve TKY'yi benimseyen bir belediye örneğine yer verilecektir.
Özet (Çeviri)
Due to the increasing competency between the companies, continuous improvement and development has become a major issue in the Today?s companies. As a result of this, public sector organizations and local governments have been effected by the private sector?s quality management systems and began to sustain the best service quality to the local citizens. Total Quality Management has gained the priority among the quality management systems by these organizations. In this thesis, the TQM process of the local governments in Turkey will be emphasized and a municipality that has applied TQM will be explained.