Infinite domains and infinite elements
Sonsuz ortamlar ve sonsuz elemanlar
- Tez No: 23506
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET UTKU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sonsuz Eleman Formülasyonu, Sonsuz Ortamların Modellenmesi, Kütle Kuvveti Etkisindeki Sonsuz Ortamlar, Infinite Element Formulation, Representation of Infinite Domains, Infinite Domains Under Gravity Loading. Science Codes: 620.01.01, 624.03.02 xxi
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZ SONSUZ ORTAMLAR VE SONSUZ ELEMANLAR ÇETİNKAYA, Fatih Sinan Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet UTKU Eylül, 1992, 86 sayfa Bazı tür problemler bir veya daha fazla yönde sonsuza giden ortamlarda tanımlanır. Bu tür problemler sonlu ve sonsuz elemanların birlikte kullanılmasıyla incelenebilir. Bu çalışmada 5-noktalı sonsuz elemanlar 8-noktalı standart izoparametrik sonlu elemanlar ile birlikte kullanılarak sonsuz ortamlar modellenmiştir. Düzlem elastisite problemlerinin sonsuz elemanlarla formülasyonu verilmiştir. Bir bilgisayar programı geliştirilmiş ve yöntemin nasıl uygulanacağı gösterilmiştir. Çeşitli düzlem elastisite ve eksenel simetri problemleri çözülmüş ve yöntemin kütle kuvvetlerini içeren yüklemelere de uygulanabilirliği gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INFINITE DOMAINS AND INFINITE ELEMENTS ÇETİNKAYA, Fatih Sinan M.S. in Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Mehmet UTKU September, 1992, 86 pages In some classes of problems the domain of analysis extends to large distances in one or more directions. Such problems can be analyzed efficiently when a combination of finite and infinite elements is used. In this study, 5-node mapped infinite elements with inverse type of decay are coupled with standard 8-node isoparametric elements to discretize the domain of analysis. Formulation of plane elasticity problems using infinite elements is given. A computer program is developed and its implementation is provided. Several plane elasticity and axisymmetric problems are solved and the applicability of the method to gravity type loading is also demonstrated.