Finite element formulation with infinite elements
- Tez No: 5357
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET UTKU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sonsuz elemanlar, sonlu ve sonsuz eleman formülasyonu, sonsuz ortamların modellenmesi. -v, Infinite elements, finite and infinite element formulation, representation of infinite domains
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET SONSUZ ELEMANLAR ÎLE SONLU ELEMAN FORMÜLASYONU ODEH, Ghassan M. Hussein Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet UTKU Şubat 1989, 67 pages Bazı tür problemler sınırları sonsuza doğru giden sürekli ortamlarda tanımlanır. Zemin ve temel problemleri ve diğer bazı düzlem şekil değiştirme problemleri bu sınıfa girer. Bu problemler, sonlu ve sonsuz elemanların birlikte kullanılması ile oldukça iyi bir yaklaşımla analiz edilebilir. Bu çalışmada 5-noktalı sonsuz eleman, 8-noktalı izoparametrik eleman ile birlikte kullanılarak sonsuz ortamlar modellenmiştir. Bir bilgisayar programı geliştirilmiş ve çözülen sayısal örnekler sonlu/sonsuz eleman formulasyonunun uygulanabilirliğini ve avantajlarını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FINITE ELEMENT FORMULATION WITH INFINITE ELEMENTS ODEH, Ghassan M.Hussein M.S. in Civil Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Mehmet UTKU February 1989, 67 pages In some class of engineering problems, the domain of analysis extends to large distances in one or more directions. This unbounded continua appear in certain plane strain problems, such as consolidation and settlement of soils. Such problems can be analyzed efficiently by the finite element method by using a combination of finite and infinite elements. In this study 5-node mapped infinite elements with inverse type of decay are coupled to conventional 8-node isoparametric elements to discretize the domain of analysis. A computer program is developed and several numerical studies are carried out to illustrate the applicability and advantages of this finite/infinite element approach. -iii-