Applications of network planning techniques to multiple unit construction projects of harbors
Şebeke planlama tekniklerinin çok birimli liman inşaatı projelerine olan uygulamaları
- Tez No: 23529
- Danışmanlar: PROF.DR. AYŞEN ERGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Optimizasyon, Liman İnşaatları, istatistiki Şebeke Planlaması, Hasar Kİski, Şebekelerin Sıkıştırılması, Kaynakların Düzenlenmesi
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Öz ŞEBEKE PLANLAMA TEKNİKLERİNİN ÇOK BİRİMLİ LİMAN İNŞAATI PROJELERİNE OLAN UYGULAMALARI BALAS, Can Elmar Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşen ERGİN Temmuz, 1992, 131 sayfa Bu tez çalışmasında, çok birimli liman inşaatlarının optimizasyonu için yeni bir şebeke planlama yaklaşımı geliştirilmiştir. Bu yeni geliştirilen yaklaşım hasar riskini ve projelendirmedeki belirsizlikleri de hesaba katarak, projenin en uygun zaman programını ve kaynak dağılımını belirler. Ayrıca, en kolay istatistiki şebeke planlama tekniği olan Program Hesaplama ve İnceleme Tekniği (PERT) güvenilirlik problemleri azaltılacak şekilde geliştirilmiştir. Geliştirilen bu tekniğin (MPERT) çok birimli projelerde kolay kullanımı için de bir bilgisayar programı hazırlanmıştır.Önerilen yeni yaklaşım ve Geliştirilmiş Program Hesaplama ve İnceleme Tekniği (MPERT), Babakale balıkçı barınağına uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPLICATIONS OF NETWORK PLANNING TECHNIQUES TO MULTIPLE UNIT CONSTRUCTION PROJECTS OF HARBORS BALAS, Can E İmar M.S. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayşen ERGÎN July, 1992, 131 pages In this thesis, a new network planning approach is developed, in order to optimize the multiple unit construction works of harbors and ports. This newly developed approach includes the risk of damage and the uncertainties of the design in the network analyses, and determines the optimum overall schedules and the optimum allocations of the resources of the project. In addition, the easiest stochastic network planning technique, i.e. the Program Evaluation and Review Technique (PERT), is modified in order to decrease the bias problems in the analyses. A computer program is 111prepared for the Modified Program Evaluation Technique (MPERT) to use the technique in multiple unit projects efficiently. The suggested new approach and the Modified Program Evaluation and Review Technique (MPERT) are applied to the construction of Babakale fishery harbor. Key words : Optimization, Construction of Harbors, Stochastic Network Planning, Risk of Damage, Network Compression, Resource Levelling. Science Code : 624.02.03 IV