Özel işletmelerde halkla ilişkiler uygulamalarının marka yönetim sürecindeki rolü: Tepe Home örneği
The role of public relations applications in private business enterprises in the brand management prosess: Tepe Home case
  1. Tez No: 235603
  2. Yazar: ADEVİYE KARAKÖSE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERİMAN TOPBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla ilişkiler, Halkla İlişkiler Uygulamaları, Marka, Marka Yönetimi, Marka Yönetim Süreci, Public Relations, Public Relations Applications, Brand, Brand Management, Brand Management Process
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Büro Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Araştırmada, özel işletmelerdeki halkla ilişkiler uygulamalarının marka yönetim sürecindeki rolü, Tepe Home işletmesi esas alınarak incelenmiştir.Araştırmanın evrenini, Tepe Home işletmesinde görev yapan halkla ilişkiler bölümü müdürü ve çalışanları ile Tepe Home'dan alış veriş yapan, sayıları gözlem yoluyla tespit edilen 500.000 tüketici oluşturmaktadır. Araştırmada tüketici örneklemi % 95 güven aralığında, % 5 hata payı ile 384 olarak hesaplanmıştır. Anket (?: .671 ve ?: .871) ve yapılandırılmış görüşme formu ile toplanan veriler istatistik programı ile analiz edilmiştir.Araştırma sonucunda; halkla ilişkiler uygulamaları ile marka yönetim süreci arasında anlamlı bir ilişkinin olduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the research, the role of public relations applications in private business enterprises in the brand management process has been examined on the grounds of ?Tepe Home? case.General director and staff of public relations department in Tepe Home company and 500.000 customers of Tepe Home whose numbers have been established by observation constitute population of the research. Consumer sample has been calculated as 384 at 95 percent confidence interval. Data collected by inquiry (?: .671 and ?: .871) and interview questions has been analyzed via programme. As a result of research, it has been come to the conclusion that there is significant relationship between public relations applications and brand management process.