Finite element study of circular waveguides
Sonlu elemanlar yöntemi ile çift T-Septumlu dairesel dalga kılavuzların incelenmesi
- Tez No: 23638
- Danışmanlar: PROF. DR. FATİH CANATAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çıkıntılı dalga kılavuzu, T-septumlu dairesel dalga kılavuzu, Ridge waveguide, T-septum circular waveguide Science
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZ SONLU ELEMANLAR YÖNTEMİ İLE ÇİFT T-SEPTUMLU DAİRESEL DALGA KILAVUZLARININ İNCELENMESİ USTAOÖLU, Erhan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Fatih GANATAN Eylül 1992, 68 sayfa Çift T-septumlu dairesel dalga kılavuzlarının özellikleri dalga kılavuzu ekseni boyunca yayılan elektromanyetik dalganın eksensel bileşeni tarafından sağlanan bir değişken fonksiyonelden yola çıkılarak sonlu elemanlar yöntemi ile incelenmiştir. Dalga denkleminin çözümü sonlu elemanların bir r© koordinat sisteminde lineer üçgenler olarak tanımlandığı, dairesel kutupsal koordinatlarda ele alınmıştır. Çalışma temel olarak, kesim frekansı, bant genişliği ve yakınsama üzerinedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FINITE ELEMENT STUDY OF CIRCULAR WAVEGUIDES WITH DOUBLE T-SEPTA USTAOĞLU, Erhan M.S. in Electrical and Elect. ronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Fatih CANATAN September 1992, 68 pages Characteristics of double T-septa circular waveguides are analyzed by finite elements which are based on a variational functional satisfied by the longitudinal field of the electromagnetic wave propagating along the waveguide's axis. The solution of the wave equation is discussed in circular polar coordinates for which the finite elements are defined as linear triangles in an r© coordinate system. The study is mainly in terms of cut-off frequency, bandwidth and convergence.