Jean cocteau insan sesi oyun metninin değerlendirilmesi,karakterin incelenmesi ve rolün üzerinde çalışmalar
The evaluation of Jean Cocteau human voice, analysis of character, and studies on acting
  1. Tez No: 239080
  2. Yazar: DUYGU ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: ÖĞR.GÖR. ZURAB SIKHARULIDZE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Loneliness, lack of communication, monolog
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İleri Oyunculuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 40
Özet
Fransız oyun yazarı Jean Cocteau'nun ??nsan Sesi adlı oyunu öncelikle yazarın hayatı temel alınarak değerlendirilmi?tir. Yazarın kendi hayatından yola çıkarak bu oyunu yazdığı esas alındığından öncelikle Cocteau'nun hayatı incelenmi?tir. Monolog ?eklinde yazılan eserin, konusu, ideası, türü ve fabeli incelenmi? ve eserin anlatım yöntemi üzerinde kapsamlı bir çalı?ma gerçekle?tirilmi?tir. Oyun yalnızlık duygusundan kaçmaya çalı?an bir kadının a?kın arkasına sığınmasını içerir. Oyunda ileti?im aracı olarak sadece telefonun kullanılması, insan ili?kilerindeki uzakla?manın bir göstergesidir. Bu ele?tirisel bakı?, ?Kadın karakterine yakla?manın ipuçlarını verir. Bu ipuçları karakterin incelenmesi bölümünde değerlendirilmi?tir. Anahtar Kelimeler; Yalnızlık, ileti?imsizlik, monolog
Özet (Çeviri)
?Human Voice?, the play of the French play writer Jean Cocteau was evaluated on the basis of his life story. First of all Cocteau?s life was analyzed, as it is assumed that the writer wrote this play according to his life. The theme, the type and the fable of the work, which was written as a monolog, were analyzed and a broad work about the process of his narration was carried out. The play consists of a woman?s hiding behind her love and her trying to run away from the feeling of loneliness by this way. The use of telephone in the play as if it is the only tool of communication is a sign of the alienation in relationships. This critical point of view gives the clues to have an idea of what a ?Woman? is. These clues were evaluated in the part where the character is being analyzed.