Ultrases geçiş süresi yönteminin betona uygulanması
Application of ultrasonic pulse transit time method on concrete
- Tez No: 2420
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER RIZA AKGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hasarsız deneyler, ultrases deneyleri, basınç dayanımı, beton kalite kontrolü, Non-destructive tests, ultrasonic tests, compressive strength, concrete quality control
- Yıl: 1986
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
- 11 - ÖZET ULTRASES GEÇİŞ SÜRESİ YÖNTEMİNİN BETONA UYGULANMASI SİYAHİ, Bilge Yüksek Lisans Tezi, İnş.Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Ömer Rıza Akgün Ocak 1986, 53 sayfa Bu çalışmada, hasarsız deney yöntemlerinden ultrases geçiş süresi yöntemi ile Eskişehir'de çeşitli inşaatlarda kullanmak üzere imal edilen ve basınç dayanımları bulunmak için Yapı Malzemesi Laboratuvarına getirilen beton numuneler incelenmektedir. Çalışmanın amacı; beton kalitesini incele mek, ultrases geçiş hızı ile basınç dayanımı arasındaki ilişkiyi bulmak, ultrases geçiş hızının beton yaşı ile nasıl değiştiğini belirlemektir. Küp numunelerden 120 tanesi üze rinde deneyler yapılarak, ultrases geçiş hızı ile basınç da yanımı arasında amprik bir ilişki, en küçük kareler yöntemi ile belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
- Ill - ABSTRACT APPLICATION OF ULTRASONIC PULSE TRANSIT TIME METHOD ON CONCRETE SİYAHİ, Bilge M.S. in Civil Eng. Supervisor: Asos. Prof. Ömer Rıza Akgün January 1986, 53 pages In this study, non-destructive testing of concrete which is produced to be used in buildings in Eskişehir, using ultrasonic techniques has been investigated. The aim of the study is to determine concrete quality, to obtain the relationship between ultrasonic pulse velocity and compressive strength and how pulse velocity changes with concrete age. Being tested on 120 cubes specimens, the relationship between compressive strength and pulse velocity has been determined by means of least square technique.