Düzlemsel homotetik hareketler altında yüksek mertebeden ivmeler ve poller
High-order accelerations and poles on the 1-parameter planar homothetic motions
  1. Tez No: 243860
  2. Yazar: SERDAL ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SALİM YÜCE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Homotetik hareket, Relatif hız, Mutlak hız, Sürüklenme hızı, Pol noktası, Pol eğrileri, Açısal hız, Yüksek mertebeden hız ve ivme, Homothetic motions, Relative velocity, Absolute velocity, Sliding velocity, Pole point, Pole curves, Angular velocity, High order velocity and acceleration
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu tezde, kompleks düzlemde 1-parametreli homotetik hareketler altında yüksek mertebeden hız ve ivmeler ile yüksek mertebeden poller incelenmiştir.Ayrıca, özel olarak hareketin ? ? parametresi yerine hareketin dönme açısı alınması durumunda yüksek mertebeden hız ve poller yeniden düzenlenmiştir.Hareketin ? ? homotetik oranı olması durumunda ise (Müller, 1956, 1963) tarafından verilen sonuçlar özel hal olarak elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this work, high ordered velocities, accelerations and poles are analyzed under the 1-parameter homothetic motions on the complex plane.Also, particularly high ordered velocities and accelerations are presented by taking the angle of the rotation instead of the ? ? parameter of the motion.In the case of the homothetic rate , same results, which were given by (Müller, 1956, 1963) are obtained.