Rüzgâr enerjisi potansiyeli ölçümü
Measurement of wind energy potential
- Tez No: 245033
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ PINARBAŞI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Enerji, Energy
- Anahtar Kelimeler: wind energy, wind power, wind power plants, wind potential
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu çalışma da genel olarak; rüzgâra özgü tanımlar ve rüzgâr enerjisi incelenmiş olup rüzgâr enerjisinin Türkiye'de ve Dünya'daki durumu ile ilgili teorik ve istatistikî bilgiler verilmiştir. Özelde ise, Cumhuriyet Üniversitesi Kampus Alanına ait rüzgâr hızı verileri incelenmiştir. Bu bağlamda Cumhuriyet Üniversitesi Kampus Alanının; rüzgâr enerjisi potansiyeli belirlenmiştir.ANAHTAR KELİMELER: rüzgâr enerjisi, rüzgâr gücü, rüzgâr santrali, rüzgâr potansiyeli,
Özet (Çeviri)
In this study, definitions with wind energy are given. Wind energy is investigated and theoretical and statistical information about potential of Turkey and World are given. Then, wind speed distribution of Cumhuriyet University is obtained. In this respect wind energy potential of Cumhuriyet University is determined