?-fonksiyonları yardımıyla tanımlanan bazı dizi uzayları
Some difference sequence spaces defined by a sequence of ? functions
- Tez No: 245212
- Danışmanlar: PROF. DR. METİN BAŞARIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: fonksiyonu, modülüs fonksiyonu, de la valle-Poussin ortalaması, lacunary dizisi, istatistiksel yakınsaklık, functions, modulus function, de la Vallee-Poussin mean, lacunary sequence, statistical convergence
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
- Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
? ?-Fonksiyonları Yardımıyla Tanımlanan Bazı Dizi Uzayları? isimli bu tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde daha önce yapılmış olan çalışmalar derlenmiştir. Özellikle Metin Başarır ve Selma Atundağ tarafından yapılan çalışma üzerinde durulmuştur.Birinci bölümde sonraki bölümlerde kullanılacak olan temel tanım ve teoremler verildi.İkinci bölümde ?- fonksiyonları dizisiyle tanımlı bazı fark dizi uzayları verildi.Üçüncü bölümde ??- fonksiyonları dizisi yardımıyla lacunary kuvvetli ?- yakınsak dizi uzayları'' çalışıldı.Son bölümde ise ikinci ve üçüncü bölümden elde edilen sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study which is entitled ?Some sequence spaces defined by ?- functions? contains four chapters. The first three chapters are composed of a compilation of some studies, especially Altundağ and Başarır [13], [24] on this subject.In the first chapter, some basic definitions and theorems which are used in the following chapters are given.In the second chapter, some sequence spaces defined by ?- functions are given.In the third chapter, lacunary strongly ?- convergent sequences according to the sequences of ? - functions sequences are studied.The last chapter gives some general results which are obtained from second and third chapter.