Kaotik simulasyon laboratuvarı uygulaması
Chaotic simulation laboratory application
- Tez No: 245219
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZAFER DEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kaotik Simulasyon Laboratuvarı, Sayısal Ortam, MATLAB Hesaplama Motoru, Kaos Yöntemleri, Chaotic Simulation Labratory, Digital Medium, MATLAB Calculation Engine, Chaotic Methods
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
Kaotik Simulasyon Laboratuvarı tez çalışmasında ,Mühendislik problemlerin çözümünde bugüne kadar kullanılana gelen kaotik yaklaşım modellerini sayısal ortam aracılığıyla daha etkin ve gözlemlenebilir bir araç olarak kullanılması amaçlanmıştır.Kaotik Simulasyon Laboratuvarı Uygulamasında, Kaos Teorisi ile ilgili tanımlamalar, Kaotik Analiz Metodları, Kaotik Bileşenler, Kaos Teorisi hakkındaki yayınlanan kitaplar ve makaleler, Kaotik Denklem Modelleri ve Kaotik Uygulama örnekleri yer almaktadır. Kaotik Simulasyon Laboratuvarı Uygulamasında bulunan gerek görsel içerik, gerekse de yazılı zengin içeriklerle Kaos Teorisini ve mühendislik alanlarındaki uygulamalarının etkin olarak tanıtılması amaçlanmıştır.Belirli başlangıç koşulları altında Chua, Vanderpol, Rossler,Lorenz,Duffing, ve Colpitts gibi Kaos Yöntemleri ile MATLAB Ortamında yapılan Simulasyonların Eksenel Çıkış Diyagramları alınarak uygulamaya zengin görsel içerik kazandırılmıştır.Bundan başka Simulasyon Uygulamasında ,arka planda MATLAB Hesaplama Motoru kabiliyetleri kullanılarak, bir mühendislik problemine MATLAB Hesaplama Motoruna ,Simulasyon Aracı üzerinden ilgili Kaotik Analiz Yöntemi Denklem Takımlarına gerçek zamanlı parameter geçilerek kaotik hesaplama sonuçlarını hem grafiksel hem sayısal büyüklüklerle gösterme ve bu sonuçları analiz etme imkanı vardır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, It is aimed to use Chaotic Model Approaches for solving engineering problems by using digital medium tools, more efficiently and observably.In Chaotic Simulation Labratory Application, it is embodied with Definitions of Chaos Theory, Chaotic Analysis Methods, Chaos Theory Components,publised books and essays, Chaotic Equation Models, Chaotic Application Samples.Both visual contents and rich writtens ,it is targeted accomplishing a coprehensive training method in Chaos Theory and its application fields. Under certain initial conditions, Chua,Vanderpol,Rossler,Lorenz,Duffing, and Colpitts Methods are analyzed in MATLAB Medium. Figurative results are included in Application.Furthermore,using efficient aptitude of MATLAB Calculation Engine it is simulated with passing real time parameters to Chaotic Equation Sets. Thus ,both calculated numeric results and figurative results are supplied for visitors.