Bazı dizi uzaylarının spektrumu
The spectrum of some sequence spaces
- Tez No: 245364
- Danışmanlar: PROF. DR. METİN BAŞARIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Spektrum, Bir operatörün spektrumu, Matris dönüşümleri, ve dizi uzayları, Dizi Uzayı, ve Dizi Uzayları, fark operatörü, Cesàro operatörü, Rhaly operatörü, Spectrum, Spectrum of an operator, Matrix Transformations, The sequences spaces and, The sequence space, The difference operator, Cesàro operator, Rhaly operator
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
?Bazı dizi uzaylarının spektrumu? isimli bu tez çalışması beş bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, sonraki bölümlerde kullanılacak olan temel tanım ve teoremler verildi.İkinci bölümde, bazı dizi uzayları üzerinde fark operatörü ve genelleştirilmiş fark operatörünün spektrumu verildi.Üçüncü bölümde, bazı dizi uzayları üzerinde -Cesàro operatörü ve operatörünün spektrumu verildi.Dördüncü bölümde, bazı dizi uzayları üzerinde Rhaly operatörünün ve Kompakt Rhaly operatörünün spektrumu verildi.Son bölümde ise, elde edilen bazı genel sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study which is entitled ?The spectrum of Some Sequence Spaces? contains five chapters.In the first chapter, some basic definitions and theorems which are used in the following chapters, are given.In the second chapter, The spectrum of the difference operator and The generalized difference operator on some sequences spaces are given.In the third chapter, The spectrum of the -Cesàro operator and operator on some sequences spaces are given.In the fourth chapters, The spectrum of The Rhaly operator and The Compact Rhaly operator on some sequences spaces are given.The last chapter gives some general results which are obtained.