Yeni bir operatörün bazı uzaylardaki spektral analizi
The spectral analysis of a new operatör over some spaces
  1. Tez No: 332834
  2. Yazar: EZGİ ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VATAN KARAKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dizi uzayı, bir operatörün spektrumu, ince spektrum, matris dönüşümü, fark matrisi, factorable matris, Sequence spaces, the spectrum of an operator, fine spectrum, matrix transformation, difference matrix, factorable matrix
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bazı dizi uzaylarında tanımlı bir dönüşümün spektrumu ile ilgili olan bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde spektrum alanının tarihsel gelişimi ve spektrum ile ilgili çalışmaların bir literatür özeti verilmiş ve bu çalışmanın amacı belirtilmiştir. İkinci bölümde, sonraki bölümlerde kullanılacak temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir.Üçüncü bölümde, fark matrisi ile factorable matrisin çarpımından elde edilen matrisin 0c c, , dizi uzaylarındaki spektrumu ve ince spektrumu incelenmiştir.Son bölüm olan dördüncü bölümde ise aynı matrisin 1,pdizi uzaylarındaki ince spektrumuna yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study, which deal with spectrum of an operator defined on some sequence spaces, consist of four chapter.In the first chapter, the historical development of the field of spectrum and a literature rewiev of studies concerned with the spectrum were given and the aim of this study were indicated. In the second chapter, the principal definitions and theorems were given that used in other chapters.In the third chapter, the spectrum and fine spectrum of the matrix that are obtained with multiplication of difference matrix and factorable matrix, were studied on sequence spaces of 0 c c, .In the last chapter, the spectrum of the same operator were obtained over sequence spaces of 1,p.