Development of an electronic performance support system for training people on radio laboratory equipment
Kişilerin radyo laboratuvarlarının ekipmanları üzerine eğitimlerini sağlamak için elektronik performance destekleme sisteminin geliştirilmesi
  1. Tez No: 245826
  2. Yazar: NİMET CEREN ALPARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. NERGİZ ERCİL ÇAĞILTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik Performans Destekleme Sistemi, EPDS, uzaktan erişimli radyo laboratuarı, e-öğretim, uzaktan erişimli eğitim, Electronic Performance Support System, EPSS, Remote Radio Laboratory, e-learning, distance education
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Uzaktan erişimli laboratuarlar, günümüzde eğitimcilere birçok fayda sağlamakta olan teknolojilerdir. Bu laboratuarlar, uzaktan erişimli eğitimi destekledikleri gibi alternatif eğitim çevreleri de sağlamaktadırlar. Bunun yanı sıra öğreniciler için daha önce hiç deneyimleri olmayan bir aleti kullanmak veya etkileşime geçmek oldukça zordur. Bu tez, kullanıcıların üzerinde deneyim kazanabileceği ve özel bir takım aletlerin kullanımı hakkında bilgi ve yardım edinebilecekleri bir çözüm üretmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Önerilen sistem bir uzaktan erişim laboratuar çerçevesinde, örnek olay olarak test edilmiştir. Bu örnek çalışmanın test sonuçları yapılan ara yüzlerin amacına ulaştığını ve geliştirilen Elektronik Performans Destekleme Sistemleri'nin kullanıcıların laboratuar aletlerini gerçek ortamda kullanmalarını engelleyerek, yüksek eğitim kurumlarına çok büyük potansiyel avantajlar sağladığını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Remote Laboratories are now technologies providing several benefits for the educators. They support distance education and they provide alternative educational environments. However, it is hard for the learners to interact with the devices, which they have no experience on before. This thesis aims to develop a solution for the learners with which they can experience and get help for the usage of specific devices. The proposed system is tested in a case study for a remote laboratory environment. Results of this study show that the objective has been accomplished and Electronic Performance Support System (EPSS) presents several potential advantages for the higher education institutions by reducing the necessity of the physical interaction between the users and the real equipments.