Emet ve Hisarcık bölgesi sularında arsenik ve bor tayini
The analysis of arsenic and boron in the water of Emet and Hisarcik regions
- Tez No: 246221
- Danışmanlar: PROF. DR. YUNUS ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Arsenic, Boron, ICP-OES, Water
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Türkiye'nin en büyük bor havzası olarak bilinen Emet - Hisarcık Bölgesi sularında arsenik ve bor kirliliği araştırılmıştır. Emet-Hisarcık Bölgesi kaynaklarından alınan su numuneleri analiz için uygun şartlara getirilmiş, bu numunelerin içeriğindeki bor ve arsenik konsantrasyonları ICP-OES spektrometresi ile tayin edilmiştir.Bu araştırmanın sonunda, bazı kaynaklardan alınan su numunelerinde, kabul edilebilir değerlerin üzerinde arsenik ve bor konsantrasyonları tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler : Arsenik, Bor, ICP-OES, Su.
Özet (Çeviri)
The pollution of arsenic and boron has been analysed in the water of Emet- Hisarcık region, which is known as the biggest basin of boron in Turkey. The water samples that were taken from Emet and Hisarcık region have been prepared for analysis and the arsenic and boron concentration in these samples have been analysed with ICP-OES spectrometer.At the end of this research, the arsenic and boron concentration has been found the over of acceptable limits in some samples of water.