Kamu ve özel hastanelerde hasta memnuniyeti: Kahramanmaraş'ta bir alan çalışması
Patient satisfaction in public and private hospitals: A field study in Kahramanmaraş
  1. Tez No: 249564
  2. Yazar: SİBEL GÖK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TAŞLIYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, İşletme, Hospitals, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Sektörü, Müşteri Memnuniyeti, Hasta Memnuniyeti, Health Sector, Patient Saticfaction, Customer Satisfaction
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Hastaneler sundukları sağlık hizmetlerinin ertelenemez özellikte olması sebebiyle, hastalara (müşterilere) sundukları hizmetin kaliteli ve güvenilir olması gerekir. Bu bağlamda hasta tatmini günümüzde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu çalışmanın amacı, rekabet ortamının gittikçe güçlendiği bir ortamda hastanelerin hayatta kalmalarının yegâne sebebi olan ?Müşteri-Hasta Memnuniyeti? kavramına olan duyarlılığı geliştirmek, hasta memnuniyetini etkileyen faktörleri tespit etmek, Özel veya Kamu Hastanelerinde hastaların yaşadığı sorunları ve çözüm yollarını ortaya koyarak uygulamalarıyla birlikte hasta memnuniyetini artıracak çalışanlara ve yöneticilere rehber olacak bir çalışma gerçekleştirmektir. Gerçekleştirilen bu araştırma sonunda Devlet ve Özel hastanelerde hasta memnuniyeti ile ilgili olarak; genelde katılımcıların Devlet hastanelerine göre Özel hastanelerden daha fazla memnun kaldıkları fakat Özel hastanelerin de yine bir takım eksiklikleri olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
As health services are provided by the hospitals can not to be postponed as a characterististic of the service, the services to the patients (customers) must be quality and reliable. İn this context, patient satisfaction has crucial at the present day. The porpose of this study is to develop sensitivity to for concept ?Customer-Patient Satisfaction? that provides the hospitals survive is the only reason at competitive environment that rising more and more, to define factors that effect the patients satisaction by exhibiting in Public and Private Hospitals, patients? problems and solutions of these problems together applications to increase the patient satisfaction, to achieve the study that will be a guide to the managers and staff. The result of patient saticfaction survey in public and private hospitals, satisfaction from private hospitals is relatively more than Public hospitals, but private hospitals also have defectiveness.