Antalya ili Kaş ilçesindeki çiftçilerin TC Ziraat Bankası AŞ'den tarımsal amaçlı kredi kullanmalarını etkileyen faktörler
Fermers' in the Kas district of Antalya province, factors affecting agricultural purpose credit use from TC Ziraat Bank
- Tez No: 252525
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMET BOZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Ziraat, Economics, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: TC Ziraat Bank, Agricultural Credit, Farmer, Kas
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışma, Antalya İli Kaş İlçesi'ndeki çiftçilerin, TC Ziraat Bankası'ndan tarımsal amaçlı kredi kullanmalarını etkileyen faktörleri ve TC Ziraat Bankası'nın tarımsal kredi uygulamasını kapsamaktadır.Bu çalışmanın amacı, kredi kullanan ve kullanmayan çiftçilerin sosyoekonomik özelliklerini, iletişim davranışları ve krediye karşı tutumlarını, kredi alanların bilgi kaynaklarını, kredinin kullanım amaçlarını, geri ödeme durumu ve karşılaşılan güçlükleri, kredi kullanmayanların gerekçelerini ve tarımsal kredililerle ilgili karşılaşılan sorunları tespit etmektir.Tarım, ilk çağlardan bugüne insanların ilgilendikleri sektörlerin basında gelmektedir. Dünya ekonomisi içerisinde, önemli bir yeri olan tarım sektörü, kabul edilmiş genel ekonomik kuramlar içerisinde kendi özgü yapısı ile finansmanına çözüm aranan baslıca sektördür.Tarım sektörünü finanse etmede etkili bir araç olan tarımsal kredinin irdelendiği bu çalışmada, kredi kullanımına dair sorunlar tespit edilmiş ve bazı öneriler getirilmiştir.Anahtar Kelimeler : TC Ziraat Bankası, Tarımsal Kredi, Çiftçi, Kaş.
Özet (Çeviri)
This study covers the farmers? in the Kas district of Antalya province, factors affecting agricultural purpose credit use from TC Ziraat Bank and the agricultural credits given by TC Ziraat Bank in Kas district.The aim of this study is to find out social-economical features of farmers, who use and do not use credit, communication behavior and attitudes against credit, information sources of credit users, purposes of credit, refund status and difficulties encountered, reasons for not to using credit and the problems faced with agricultural credits.Agriculture has been one of the most important the sectors people has dealed with since the primary age. Agricultural sector, which has an important place in the world economy, is the main sector that solutions for its finance are searched from its own dynamics.This study investigates agricultural credits, which is an important device in supplying to capital to agricultural sector; some proposals related to credit usage have been discussed.