Dinî gruplar sosyolojisi açısından Alevîlik -Fethiye Kasabası örneği-
Alewish point of sociology of religious group -Example of Fethiye Town-
- Tez No: 253955
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YAHYA MUSTAFA KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Din, Alevîlik, Kültür, Değişim, Modernleşme, Religion, Alevîsm, Culture, The Change, Modernization
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
Araştırma, hızlı bir sosyo-kültürel değişim ve dönüşüm sürecinden geçen ülkemizde, söz konusu değişimin etkilerinin, kendisini Alevî olarak nitelendiren vatandaşlarımızın dinî ve sosyal hayatları üzerinde ne gibi değişimleri zorunlu kıldığını ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.Söz konusu amaçla hazırlanan araştırma, giriş kısmı hariç üç bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş kısmında araştırmanın konusu, amacı, sınırları, varsayımları ile araştırmada kullanılan teknikler üzerinde durulmuştur. Birinci bölümde araştırmanın temel kavramları, ikinci bölümde Malatya ve Fethiye kasabasında Alevîlik ve nihayet üçüncü ve son bölümünde de araştırmanın bulguları üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
This search, has been deal with the changes of Alewish?s religios and social life in Fethiye (Malatya) region.This study consist of an introduction and three chapters. In the introduction, we deal with the subject, goal, boundries, hipotez and tecnics of study. In the first chapter, has been taken main conceptions of search.The second chapter, take care of Alewism in our country and Malatya region. And the last chapter deal with the findings of the study with tables and clarifications