Kur'an'da Hz. Peygamber'e ve sahabe'ye yönelik uyarılar (tarihi ve sosyal arka plan)
The warnings made to the prophet (pbuh) and his companions in the Qur?an? (historical and social back ground)
  1. Tez No: 254395
  2. Yazar: UMUT KAYALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TALİP ÖZDEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: peygamber, sahabe, cahiliye, uyarı, tarihi arka plan, prophet, companion, jahiliyya, warning, historical background
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 238
Özet
Kur'an'da Hz. Peygamber'e ve Sahabe'ye Yönelik Uyarılar (Tarihi ve Sosyal Arka Plan), Yüksek Lisans Tezi, Sivas, 2010Kur'an'da Hz. Peygamber'e ve Sahabe'ye Yönelik Uyarılar (Tarihi ve Sosyal Arka Plan) konulu çalışmamız bir giriş ve üç bölümden oluşmaktadır.Giriş bölümünde araştırmanın konusu, önemi, amacı ve metodu izah edilmeye çalışılmıştır.Birinci bölümde Kur'an Öncesi Cahiliye Arap Toplumunun Peygamber Tasavvuru İle Ve Kur'an'ın Peygamber Modeli konuları ele alınarak incelenmeye gayret gösterilmiştir.İkinci bölümde Kur'an'da Hz. Muhammed'e yönelik uyarılar ele alınarak bu uyarıların değerlendirilmesi yapılmaya çalışılmıştır.Üçüncü bölümde ise Kur'an'da sahabe'ye yönelik uyarılar ve bu uyarıların değerlendirilmesi konusu işlenmiştir.Sonuçta ise çalışmada ulaştığımız temel fikir ve kanaatler özetlenmiştir.
Özet (Çeviri)
, ?Warnings made to the Prophet (pbuh) and His Companions in the Qur?an? (Historical and Social back ground), Master Thesis, Sivas, 2010.Our study on the warnings in the Qur?an to the Prophet (pbuh) and his companions is composed of an introduction and three parts.In the introduction the subject, aim, importance and method of the thesis are tried to explain.In the First Part the imagination of the Jahiliyya Arab society before Islam about prophethood and the prophet model of the Qur?an were handled and examined.In the Second Part the warnings made in the Qur?an to the Prophet (pbuh) were taken up especially and evaluated.In the Third (last) Part of the study, the warnings made in the Qur?an to the companions of the Prophet (pbuh) were taken up and evaluated.As a conclusion, the basic thought and opinions that we reached were summed up.