JCI akreditasyonu olan özel hastanelerde personel temini ve uygulaması
Personnel selection in JCI accredited pay hospitals and applications
  1. Tez No: 254734
  2. Yazar: NESRİN ÖZDİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DR. ŞADİ CAN SARUHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, İşletme, Hospitals, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: JCI, Akreditasyon, Kalite, Sağlık Hizmetleri, Personel Seçimi, JCI, Accreditiation, Quality, Health Services, Personnel selection
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 245
Özet
Kalite hayatın her alanında varlığını hissettirirken belki de en eski kalite beklentisi sağlık hizmetlerindedir. Sağlık hizmetinin kaliteli algılanmasında hastanın yani müşterinin beklentileri ve önceki deneyimleri büyük rol oynamaktadır. Sağlık hizmetlerinde teknoloji, otelcilik hizmetleri, personelin yetkinliği ve iletişim becerisi kalite bileşenini oluşturur. Ancak algılanan kalite ile gerçek kalitenin farkı çalışanların niteliği ve eğitimi ile ilgilidir. Yapılan bu çalışma ile, dünyada sağlık hizmetlerinde kalite uygulamalarından en çok kabul göreni ve bilineni olan JCI Akreditasyonunun, standartların uygulayıcıları olan sağlık çalışanları seçilirken nelere dikkat edilmektedir? Akredite olmuş hastanelerin personel temininde akreditasyon öncesinde ve sonrasında ne gibi farklar vardır? Sorularına yanıt aranmaktadır.
Özet (Çeviri)
While the presence of quality is seen in all areas of life, it can be said that the earliest quality expectations were in prospect in health services. In the perception of the patient's quality, the customer's expectations and previous experiences play a big role. Technology, hospitality services, personnel competence and communication skills are also components of the quality in health services. However, the difference in perceived quality and actual quality is related to nature and education of employees. In this study I have researched what is taken into account to select employees as the ones putting quality standards into practice at hospitals holding JCI accreditation, which is the most recognised and known qualification of health care practices. This study also includes the difference between personnel selection before and after the accreditation.