P-tümleyen altmodüller
P-suplemenet submodules
  1. Tez No: 256047
  2. Yazar: SÜLEYMAN GÜLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLHAN ASLIM, PROF. DR. RAFAİL ALİZADE
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Öz sınıf, tümleyen, zayıf tümleyen, eşsonlu tümleyen, eşsonlu zayıf tümleyen
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
Bu tez esas olarak dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tez konusu tanıtılmış olup ikinci bölümde tezin okunabilirliğini kolaylaştırmak için bazı temel tanımlara ve teoremlere yer verilmiştir.Üçüncü bölümde, öz sınıflar tanımlanarak öz sınıfların özellikleri üzerinde durulmuştur.Dördüncü bölümde, öncelikle tümleyen tanımı verilmiş ve tümleyenlerin özellikleri üzerinde çalışılmıştır. Tümleyen ve öz sınıf tanımlarından yola çıkarak P-tümleyen tanımlanmış ve P-tümleyenlerin özellikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis essentially consists of four chapters. In the first chapter, the subject of thesis is introduced; in the second chapter, in order to make the reading of the thesis easier some basic definitions and theorems are given.In the third chapter, proper classes are defined and some properties of proper classes are studied.In the fourth chapter, the definition of supplement is given and properties of supplements are studied. By the definition of proper class and supplement, we defined P-supplement and studied on properties of P-supplements.Key words : Proper class, supplement, weak supplement, cofinitely supplement, cofinitely weak supplement, P-supplement.