Bilgi akışında iş süreçleri modellemenin yeri ve bir uygulama
Business process modelling in the knowledge flow and an aplication
  1. Tez No: 256446
  2. Yazar: AFİFE AYDIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADEM GÖLEÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgi Yönetimi, İş Süreçleri Modelleme, IDEF
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Artan rekabet baskısı ile işletmelerin, daha kısa sürede, daha fazla kazanç sağlayacak ürünler üretmesi gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek içinise işletmenin elinde bulundurduğu kaynakları en verimli şekilde ve en az maliyetle kullanmalı ve sahip olduğu iş bilgisinin bir bilgi akış sistemi ile etkin olarak dolaşmasını sağlamalıdır.İşletmede bölümler arasında bilgi akışının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için öncelikli olarak iş süreçlerinin tanımlanması ve aralarındaki ilişkileri tanımlayacak modelleme teknikleri kullanılmalıdır. Bu çalışmada, insan kaynakları fonksiyonuna ait performans değerlendirme sürecinde etkin bir bilgi akışı oluşturmak için öncelikle, performans değerlendirme sürecine ait iş süreç haritaları ve iş akış modelleri oluşturularak, süreçte tespit edilen sıkıntıların giderilmesine yönelik benzetimli bir uygulama yapılmıştır
Özet (Çeviri)
Firms have to produce the more profitable products in a shorter time because of the increasing competitiveness. To ensure this, firms must use their available resources in a productive and cost-effective way and permit their business knowledge to circulate in an effective information flow system.To ensure that the information flow among the divisions of the firm must be provided in salutary way, firstly business processes must be defined and then modelling techniques that define the relationships among them must be used. In this study, in order to make the information flow effective in performance evaluation process related to the function of human resources, firstly business processs maps and flow models related to performance evaluation process are formed and then an simulated application is made to solve the problems determined in the processKey words : Information management, Business Processes Modelling, IDEF