Bitopolojik uzaylar üzerine
On bitopological spaces
- Tez No: 256940
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OYA ÖZBAKIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: 2)* - sg- kapalı küme, 2)* - g ? sürekli fonksiyon, 2)* - sg ? sürekli fonksiyon, 2)* - A küme, 2)* - B küme, 2)* - C küme, 2)* - A süreklilik, 2)* - B süreklilik, 2)* - C süreklilik
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Bu tez esas olarak üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tez konusu tanıtılmış, bitopolojik uzay kavramının oluşum sürecinden bahsedilmiştir.İkinci bölümde bitopolojik uzaylarda bazı küme özellikleri verilmiştir. (1,2)*- yarı ? kapalı ve (1,2)* yarı- genelleştirilmiş kapalı kümelerin tanımlanan diğer kümelerle ilişkisi çalışılmıştır. Buna ek olarak bazı teoremlere ve örneklere yer verilmiştir. Daha sonra bu kümeler yardımıyla oluşturulan (1,2)* - süreklilik terimleri tanıtılmıştır.Üçüncü bölümde, (1,2)* - C küme tanıtılmış ve örneklerle desteklenmiştir. Tez içinde tanıtılan diğer kümelerle ilişkisi incelenmiştir. Daha sonra bu aileler yardımıyla (1,2)* - A, (1,2)* - B, (1,2)* - C süreklilikler tanımlanmıştır. Tez, karşıt örneklerle desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis essentially consists of three chapters. In the first chapter, the subject of thesis is introduced and the development of the bitopological space is mentioned.In the second chapter, some set properties are given. The relation of defined sets with (1,2)*- semi ? closed and (1,2)* semi- generalized closed sets is studied. In addition, some theorems and examples are mentioned. Then, (1,2)* - continuities are introduced with the help of (1,2)*- semi ? closed and (1,2)* semi- generalized closed sets.In the third chapter, (1,2)* - C sets are introduced and they were supported with examples. The relations with the other sets introduced in the thesis before are examined. Then, (1,2)* - A, (1,2)* - B, (1,2)* - C continuties are introduced with the help of these families. Thesis was supported with contrary examples.Key words : (1,2)* - sg- closed set, (1,2)* - g ? continuous map, (1,2)* - sg ? continuous map, (1,2)* - A set, (1,2)* - B set, (1,2)* - C set, (1,2)* - A continuity, (1,2)* - B continuity, (1,2)* - C continuity.