Rüzgar türbini kanadı tasarımı
Wind turbine wing design
  1. Tez No: 257012
  2. Yazar: DEVRİM TUNA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAVVA AKDENİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Rüzgar Türbini, Kanat, Polimer, Kalıp, Airfoil, NACA 4412, Wind Turbine, Chord, Polymer, Mold, Airfoil, NACA 4412
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Günümüzde giderek artan dünya enerji talebini karşılamak için düşünülen alternatif enerji kaynakları arasında yer alan rüzgar enerjisi giderek önem kazanan bir enerji kaynağı haline gelmiş ve önemli bir gündem maddesine dönüşmüştür.Ayrıca dünya üzerinde kullanılan fosil yakıtların atmosferdeki karbon emisyonunu giderek artırması sonucu yerküre giderek daha sıcak bir gezegene dönüşmekte ve tüm canlılar için çok ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Bu ısınmanın sonucu olarak iklim değişiklikleri ile birlikte kuraklık ve aşırı yağışlar gibi felaketler giderek insan varlığını tehdit eder bir boyuta ulaşmaktadır.Bu çalışmanın amacı rüzgar enerjisinin artan önemini vurgulamak, bir rüzgar türbini tasarımı için gerekli olan temel teorik bilgileri araştırmak ve küçük bir rüzgar türbini tasarımını gerçekleştirmektir.
Özet (Çeviri)
We need much more energy today than ever, in order to supply this energy we are using the fosil fuel. Because of the increment the carbon emission in the atmosphere the temperature in the world is rising day by day.By the excessive temperature, the mankind is face to face with drough, lack of food and severe flooding, so we have to use the renewable energy resources to prevent the world from these impacts .The most important of these resources is the wind energy. Improving turbine technology today, is bringing down the cost of the wind energy, and making it easier to use wind turbines widespread.The aim of this project is to research the basic theory about the wind energy and to design a small wind turbine .