Şemsüleimme El-Kerderî'nin ?Risâle Fi'r-Redd 'Ale'l-İmâm el-Gazzâlî? adlı eserinin tahkiki, tercümesi ve tahlili
The verification, analyse and translation of ?Risâle Fi?r-redd 'Ale?l-İmâm El-Gazzâlî? by Şemsüleimme El-Kerderî
- Tez No: 263228
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MENDERES GÜRKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Şemsüleimme el-Kerderî, Nüsha, Tahkik, Tahlil, Tercüme, Şemsüleimme el-Kerderî, example, verification, analyse, translation
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 238
Özet
Türkiye'deki üç farklı kütüphanede yedi tane nüshası bulunan Şemsüleimme el-Kerderî'nin ?Risâle fi'r Redd `Ale'l-İmam el-Gazzâlî? adlı eseri üzerinde yaptığımız bu çalışma giriş, üç bölüm, sonuç ve kaynakçadan oluşmaktadır.Birinci bölümde Şemsüleimme el-Kerderî'nin hayatını ve eserlerini tanıtıp, Hanefi fıkhındaki yerini belirlemeye çalıştık.Risalenin tahliline ayrılan ikinci bölümde; risâlenin Hanefi fıkhındaki yeri, risâlede ele alınana konular, risâlede kullanılan yöntem ve risalede faydalanılan kaynaklar hakkındaki çalışmamız yer almaktadır.Üçüncü bölüm ise iki ana kısımdan oluşmaktadır. risâlenin tahkikini içeren birinci ana başlıkta risâlenin elimizdeki mevcut nüshaların tanıtımı tahkikte izlene metot ve tahkikli metin yer almaktadır. İkinci ana kısımda ise risâlenin tercümesi bulunmaktadır.Tezimiz sonuç ve kaynakça ile sona ermektedir.
Özet (Çeviri)
?Risâle fi?r Redd `Ale?l-İmam el-Gazzâlî? by Şemsüleimme el-Kerderî, that we have worked on has seven examples in three different libraries in Turkey and consists of three parts: enterance, conclusion and resource part.In the first part, we tried to define the place of Şemsüleimme el-Kerderî in the Hanafi law terms and his life together with his works.The second part, which is parted for the analyse of the article there is our study about the place of the article in Hanafi law terms, the subjects that are dealt in the article, methods used in the article and resources that are used.In the third main part there is the translation of the article.In the third part, consists of two main parts. In the first main part that consists of the verification of ?Risâle fi?r Redd `Ale?l-İmâm el-Gazzâlî? there are the definition of methods used in verirication and verfied version of ?Risâle fi?r-Redd `Ale?l-İmam el-Gazzâlî.?Our thesis ends with conclusion and resource part.