İzzet Paşa Vakfı
Izzet Pasa Foundation
  1. Tez No: 263646
  2. Yazar: TUBA BAYKAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADEM TUTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Tarih, Religion, History
  6. Anahtar Kelimeler: İzzetpaşa Camii, İzzetpaşa Vakfı, Dernek, Eser, Vakıf Senedi, Elazığ, İzzetpaşa Mosque, İzzetpaşa Foundation, Association, Work, Foundation Note, Elazığ
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
İzzet Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, 1972 yılında camii, altında bulunan pasaj, abdest alma yerleri ve tuvaletlerin inşaatını bitirip, bu müştemilatın iyi bir şekilde muhafaza edilmesi, tamiratı, yönetimi ve yeni yeni eserlerin kazandırılmasını sağlamak amacı ile 1975 yılında kendisini feshetmiştir. Bunun üzerine derneğin o zamanki başkanı Dr. Mehmet Tokmak bir vakıf kurma teşebbüsüne girişmiş ve Elazığ İzzet Paşa Vakfı ismi ile 1975'de bu günkü vakfı kurmuştur.108 kişilik kurucu heyetle 1975 yılında vakıf senedinin tasdik edilmesi sonucu faaliyete başlayan Elazığ İzzet Paşa Vakfı, Türkiye'de mevcut bulunan 123 vergi muafiyetine ve umuma hadim vakıflardan biridir.
Özet (Çeviri)
Izzet Pasha Mosque make and sustenance association, In 1972, the mosque, located under the arcade, ablutions take place and the toilet construction of the end, the premises of the well maintain, repair, management, and brand-new work of the win to ensure it is objective in 1975 his termination, the then head of dr. Introduction to establish a foundation has attempted Dr. Mehmet Tokmak foundation with the name and Elazig today's foundation was established in 1975.108 persons in 1975 with the founding committee approved the bill as a result of the foundation began its activities Elazığ Izzet Foundation, located in Turkey and the 123 tax exemption to public come along is one of the foundations.