Toplu konut projelerinde yangına karşı alınacak önlemler ve malzeme önerileri
Fire precautions and material recommendations for housing estate projects
- Tez No: 266108
- Danışmanlar: PROF. DR. ONUR ALTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Yangın riski, yangının nedenleri, yangın yalıtımı, Fire risk, fire causes, fire insulation
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 158
Özet
Yangın riski, toplu konutlarda ne zaman ve ne şekilde gerçekleşeceği belli olmayan bir tehlikedir. Bilindiği gibi, konut sayısındaki artış, yangın riskinin boyutlarının da artmasının nedenlerinden biridir. Bu riski tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, yangın riskini önlemek, can ve mal kayıplarını en aza indirmek mümkündür.Bu çalışmada, toplu konutlarda yangın riskinin boyutlarının azaltılması için, daha tasarım aşamasındayken alınabilecek yangın önleyici tedbirler, yangının nedenleri, yangın yalıtımında kullanılan malzeme önerileri, yangın yönetmeliği çerçevesinde incelenmiş ve yangın yalıtımı ile ilgili örneklerle desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
Fire risk, when and in what way public housing is not certain will happen is a danger. As is known, the increase in the number of houses, an increase in the size of the fire risk is one of the reason why. To eliminate this risk entirely is not possible, to avoid risk of fire, life and property is possible to minimize losses.In this study, housing in the risk of fire the size of the reduction of the more design phase at the to back fire precautions, fire causes, fire insulation material used in the proposal, fire regulations within the framework has been examined and fire insulation related examples have been supported.