Toplu konut yapılarında su yalıtım ve Marmara bölgesi için çözüm örnekleri
Water isolation and in residences and solution examples for Marmara region
  1. Tez No: 266109
  2. Yazar: ESRA KARABIYIK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ONUR ALTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Su yalıtımı, su yalıtım malzemeleri, nerelerde su yalıtımı yapılır, yapılarda su ile ilgili sorunlar, Water isolation, water isolation materials, where to isolate water, problems with water in buildings
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Suyun yapılar üzerindeki etkisi bina ömrü ve güvenliğiyle ilgilidir ve su sızdırmazlığın yaşamsal bir önemi vardır. Suyu yapıdan güvenle uzaklaştırmak ve yeterli su sızdırmazlık sağlamak için, suyla direkt temas halindeki yapı elemanlarını suyun temelden çatıya kadar engelleyecek şekilde tasarlanması ve su yalıtım malzemesinin, suyu yapıdan uzaklaştırabilecek özellikte seçilmesi gerekmektedir. Yağmur suyunu vb. suları güvenle uzaklaştırmak amacı ile sızdırmaz örtüler ve malzemeler kullanılmaktadır.Bu çalışmada, toplu konutlara giren suyun engellenmesi bina ömrünün kısalmaması için alınacak önlemleri daha tasarım aşamasındayken yapıya alınabilecek su için önleyici tedbirleri, su ile ilgili sorunları, su yalıtımında kullanılan malzeme önerilerini, su yalıtımı ile ilgili standartlar incelenmiş ve su yalıtımındaki doğru uygulama örneklerle desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
The effects the safety and the and life span of the residance buildings and water tightness has vital importance. For moving the water away from the building and to achive enought water tightness, the design should avoid the water from gorundwork to the roof for the elements of the building that are directly in touch with water, and selecting rights the water isolating materials so that the water moves away from the building. For pushing rain and other kind of water away there are leakproof blankets and other materials to be used.This article studies; avoiding the water entry to the buildings while at the designing stage and its preventative actions, problems about water, suggestions about materials that are to be used as water isolation, observations about water isolation standards and examples of right way of application of water isolations.