Application of the critical path method to the planning of a technology transfer project using linear programming
Bir teknoloji transferi projesinin planlamasında doğrusal programlama kullanılarak kritik yol metodunun uygulanması
- Tez No: 27013
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL EREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kritik Yol Metodu, Proje Planlama ve Aktivite Zamanlarını Belirleme, Teknoloji“”transferi, Parametrik Analiz. iv
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
ÖZET BÎR TEKNOLOJİ TRANSFERİ PROJESİNİN PLANLANMASINDA DO?RUSAL PROGRAMLAMA KULLANILARAK KRİTİK YOL METODUNUN UYGULANMASI ELİF EMÎRLÎ Yüksek Lisans Tezi, İşletme Enstitüsü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Erdal Erel Mayıs 1993, 132 sayfa Bu çalışmanın amacı, bir teknoloji transferi projesinin planlanmasında doğrusal programlama kullanılarak kritik yol metodunun uygulanmasıdır. Doğrusal programlama formülasyonunun oluşturulmasında LINDO yazılımı kullanılmış ve formülasyonu LINDO formatına çevirmek için de C dilinde bir program yazılmıştır. Bu şekilde, projenin aktivite zamanları, proje bitiş zamanı hesaplandı ve kritik yolu oluşturan aktiviteler belirlenmiştir. Ayrıca kritik olmayan aktivitelerin zamanlarına parametrik analiz yapılarak bunların kritik yola girme zamanları elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPLICATION OF THE CRITICAL PATH METHOD TO THE PLANNING OF A TECHNOLOGY TRANSFER PROJECT USING LINEAR PROGRAMMING ELÎF EMÎRLÎ Master of Business Administration Supervisor: Assoc. Prof. ERDAL EREL May 1993, 132 pages The main purpose of this thesis is to utilize the critical path method in the planning of a technology transfer project by using linear programming. LINDO software is practiced in establishing the linear programming formulation and a matrix generator is written in C language to input the formulation into LINDO format. In this way, the schedule of the project is created, the completion time of the project is calculated and the activities forming the critical path are determined. Also by applying a parametric analysis to the right-hand sides of the constraints (activity durations) for the noncitical activities, the times when the critical activities became critical are determined. Keywords : Critical Path Method, Planning and 11Scheduling, Technology Transfer, Parametric Analysis. iii