Mevcut binaların depreme karşı performans analizi için kullanılan alternatif yöntem ve paket programların karşılaştırılması
Comparison of alternative methods and package programs used for performance analysis of existing buildings against earthquakes
  1. Tez No: 270571
  2. Yazar: İSMET SEMİH ATEŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KAMİL TANRIKULU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mevcut Binaların Güçlendirilmesi, Deprem, Etabs, Sta4-Cad, Reinforcement of Existing Structures, Eartquake, Etabs, Sta4-Cad
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
Türk Deprem Yönetmeliği 2007 yılında revize edilmiş ve ?Mevcut Binaların Değerlendirilmesi ve Güçlendirilmesi? adı altında bir bölüm eklenmiştir. Mevcut yapılarda deprem yükleri altında, yapıların analiz, tasarım ve güçlendirme çalışmalarının bilgisayar yardımıyla yapılması kaçınılmazdır. Bu amaçla pratikte kullanılan çeşitli paket programların güvenilirliği, yönetmelik hükümleri ile uyumluluğu ve performansları araştırılmalıdır. Bu çalışmada STA4-CAD, ETABS gibi yapıların tasarımını mühendisler için kolaylaştıran programların güçlendirme çalışmalarındaki performansları 2007 Türk Deprem Yönetmeliği kapsamında incelenmiş ve elde edilen sonuçlar yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In the year 2007 ??The New Regulations for the Structures on the Seismic Zones?? is published. The ?Evaluation and Reinforcement of the Existing Structures? issue was added. It is inevitable to analyse, design and reinforce, the existing structures under seismic loads with computer softwares. With this aim several Structural Analysis Softwares must be researched for safety, conformation with The New Regulations for the Structures On the Seismic Zones, and performance of the analysis. In this thesis STA4-CAD, ETABS softwares? performances will be compared according to The new Turkish Regulations for the Structures On the Seismic Zones 2007.