İsmail Cem: hayatı, eserleri ve dış politika anlayışı
Ismail Cem: his life, works and understanding of foreign policy
  1. Tez No: 274269
  2. Yazar: ALTUN ALTUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BİROL AKGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyografi, Siyasal Bilimler, Biography, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: İsmail Cem, Dış Politika Analizi, Liderlik
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bölümü
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Bu çalışmada İsmail Cem'in dış politika anlayışı ele alınmaktadır. İsmail Cem'in 1997?2002 yılları arasındaki dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemdeki kendine güvenen, kendisinden korkmayan komşularına ve dünyaya katkıda bulunma potansiyeli yüksek olan aktif ve yapıcı dış politika vizyonu, etkileri günümüze kadar uzanan, Davutoğlu ile devam eden anlayışın dönüm noktasıdır.Ayrıca İsmail Cem eserleriyle de Türkiye'nin önemli değerlerinden birisiydi. Eserlerinde Türkiye'nin modernleşme tarihi, sosyal demokrasinin anlaşılması ve çözümlenmesi ile gerçekçi vizyoner dış politika anlayışını görmekteyiz. İsmail Cem'in bu dış politika anlayışının izlerini geleneksel Türk Dış politikasında yaşanan değişim ve dönüşümde görmekteyiz
Özet (Çeviri)
In this work, İsmail Cem's understanding of foreign policy is issued. Ismail Cem's confident,unafraid, highly contributive foreign policy vision to neighbors and the world between the years 1997 and 2002 , when he was the Foreign Minister, is the turning point of the ongoing understanding which is also shared by Davutoglu and lives today.Besides, İsmail Cem, ,with his works, was Turkey's most important values . We see a realistic understanding of foreign policy on the modernization of Turkey, understanding and analysis of social democracy in his works. We see the traces of his this foreign policy understanding in the changes and transformations seen in traditional Turkish Foreign Policy.Key Consepts:İsmail Cem, Foreign Policy Analysis, Leadership