Bankacılık sektöründe bireysel krediler ve bankaların mali tablolarına etkileri
The consumer loans at the banking sector and the effect of the consumer loans to the banking sectors financial statements
- Tez No: 277601
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. MURAT AKBALIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Türk Bankacılık Sektörü, Kredi, Bireysel Kredi, Bilanço, Gelir Tablosu, Konut Kredisi, Taşıt Kredisi, İhtiyaç Kredisi, Kredi Kartı, Kar, Turkish Banking Sector, Loan, Consumer Loan, Balance Sheet, Income Statement, Real Estate Loan, Automotive Loan, Credit Card, Profit
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bankacılık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu çalışmada bankacılık sektöründe bireysel krediler ve bireysel kredilerin bankaların mali tablolarına etkileri incelenecektir. Çalışmamızın amacı, bireysel kredilerin mali tablolar üzerinde yer alan etkilerini ortaya koymaktır.Çalışmada ilk olarak, bireysel kredi kullandırımının banka mali tabloları üzerindeki etkileri anlatılmıştır. Bölümde, uygulamalı bir örnek verilmiştir. İkinci bölümde krediler, bireysel krediler ve bireysel kredilerde kredilendirme sürecine yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, bankacılık mevzuatında kredi ile ilgili yer alan düzenlemelere değinilmiştir. Dördüncü bölümde, Türk Bankacılık Sektörü mali tablolar üzerinden değerlendirilmiş; sektör bilançosu ile gelir tablosu incelenmiştir.Beşinci bölümde, bireysel krediler grafiklerin yardımıyla çeşitli açılardan incelenmiştir. Bu bölümde 2004 Aralık ile 2010 Mart tarihleri aralığında trend analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This paper analyses the consumer loans and the effect of the consumer loans to the financial statements at the banking sector. The purpose of the study is to state the effect of the consumer loans on the financial statements.In the first section of the study, the effect of using consumer loans on banks financial statements will be explained. In this section, an example is given to show the practice. In the second section; loans, consumer loans and the loan process is explained. In the third section, the arrangements about loans at banking regulation will be discussed. In the fourth section, Turkish Banking Sector is evaluated on the financial statements and the balance sheet, income statement of the sector will be discussed.In the fifth section, consumer loans are evaluated from different aspects helping of graphics. In this section, there is a trend analysis between December 2004 and March 2010.