İstihdamın arttırılmasında girişimciliğin önemi: Girişimciliği destekleme modeli olarak İŞGEM'ler
The role of entrepreneurship to increase the employment: the purpose of this study which is named BIC?s
- Tez No: 280139
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ADEM KORKMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: İstihdam, Girişimcilik, KOBİ, İŞGEM, Employment, Entrepreneurship, SME, BIC
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 196
Özet
?İstihdamın Arttırılmasında Girişimciliğin Önemi: Girişimciliği Destekleme Modeli Olarak İŞGEM'ler? isimli çalışmanın amacı; girişimcileri destekleme modellerinden biri olan İŞGEM'lerin girişimcileri ve dolayısıyla onların kurmuş oldukları küçük ve orta boy işletme, kısa adıyla KOBİ'leri destekleme ve geliştirme faaliyetleri ile istihdam oluşturmadaki katkılarının ortaya konulmasıdır. Bu amaca yönelik olarak hazırlanan bu çalışmada ilk olarak; istihdamın arttırılmasında girişimciliğin önemi vurgulanmıştır. Daha sonra; bir girişimci destekleme modeli olarak İŞGEM'ler, girişimciler tarafından kurulan KOBİ'lerin öneminden bahisle İŞGEM'lerin kuruluşundan ve içinde barındırdıkları girişimcilerin kurmuş oldukları işletmelere sundukları hizmetlerden bahsedilmiştir. Son bölümde ise; Türkiye'de İŞGEM'lerin İstihdama Katkıları üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
?The role of Entrepreneurship to increase the Employment: The purpose of this study which is named BIC?s?, that is one of the model of supporting entrepreneurship, is to investigate BIC?s contribution on entrepreneurs and also on their small and medium sized enterprises, that is named SME, by given a support to develop their business and therefore the contribution of all this to increase the employment. In this study, in the first chapter, the emphasize is made on the importance of entrepreneurship in increasing employment. In the later chapter, the details of BIC?s as a model of supporting entrepreneurship and the importance of SME which is established by the entrepreneurs and the way of the services given them by BIC?s. In the final chapter it is focused on the contribution of BIC to increase employment in Turkey.